full screen background image

INTER CONECTAT Special. Chef Bogdan Puiu pregătește masa de Crăciun la Viva FM

Distribuie

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, Șerban Vornicu vă propune o Ediție Specială a emisiunii INTER CONECTAT, în care îl are ca invitat pe Chef Bogdan Puiu.

Absolvent al Facultății de Marketing și pasionat de gastronomie, Bogdan Puiu a început să își realizeze singur preparatele în funcție de poftele zilnice, iar ulterior le-a fotografiat și publicat pe Facebook, în mod constant. Pasiunea sa, împreună cu dorința publicului de a afla rețete noi, l-a făcut ca în anul 2013 să își lanseze pagina de Facebook Soft&Grace: meniuri cu tematică, fotografii și acțiuni de caritate.

„Pasul următor a fost să renunț la job și să mă dedic în totalitate bucătăriei profesioniste.” – Bogdan Puiu

În momentul în care a început să gătească și să facă publică pasiunea sa, Bogdan avea un job stabil de marketing specialist într-o companie farmaceutică din Iași. Văzând că pasiunea devine serioasă, a decis că e momentul să își alimentez pasiunea și să urmeze cursuri de bucătar: „Pasul următor a fost să renunț la job și să mă dedic în totalitate bucătăriei profesioniste”, scrie Bogdan pe site-ul Soft and Grace.

Astfel, programul zilnic a devenit 8:00-16:00 job, 17:00-23:00 bucătărie + weekend 8:00-22:00 bucătărie. La scurt timp, a devenit bucătar cu diplomă, iar mai târziu manager al unui restaurant din Iași.

Astfel, pasiunea sa pentru gătit s-a transformat în atelierul Soft & Grace.

Propunerea lui Bogdan Puiu pentru masa de Crăciun: 

Cârnați de mistreț cu piure de păstârnac

În prag de Crăciun, Șerban Vornicu i-a făcut o vizită lui Bogdan Puiu la atelierul Soft & Grace, pentru a vedea care este propunerea sa pentru masa de Crăciun. Astfel, în emisiunea INTER CONECTAT, Bogdan propune o reinterpretare a unei rețete tradiționale, care poate fi realizată foarte ușor și acasă.

Ingrediente:

– 350g carne de mistreț

– 1 maț de porc

– 20g oregano

– 3 frunze dafin

– piper verde

– sare grunjoasă

– pătrunjel proaspăt

– 4 buc. păstârnac

– 1 ceapă albă

– 500ml lapte

– 20g unt

– roșii cherry de diferite culori

– 6 căâei usturoi

– ulei de măsline

– plante aromate (cimbru, salvie, tarhon etc.)

Mod de preparare:

Realizăm cârnații de casă

Tăiem bucăți mici carnea de mistreț și o condimentăm cu un mix realizat în mojar: oregano uscat, frunze de dafin, piper, sare, puțin ulei de măsline. Pasăm totul până devine pastă și punem totul peste carne. Lasăm 1-2 zile carnea la rece. Jumătate din cantitatea de carne o tocăm la mașină, jumătate la cuțit (pentru a avea și bucăți mai mari de carne). Adaugăm în carnea tocată pătrunjel proaspăt tocat și tocătura este pregătită pentru a realiza cârnații.

Pregătim roșiile la cuptor

Într-o tavă punem roșiile, cățeii de usturoi pisați, stropim cu puțin ulei de măsline, sare și adaugăm și cârnații (3 bucăți). Punem tava în cuptor timp de 15 minute. După 15 minute, adaugăm și plantele aromate în cuptor, scoatem și coaja de la roșii, mai lăsăm 5 minute.

Pregătim piureul de păstârnac

În acest timp, pregătim piureul de păstârnac: curățăm ceapa și păstârnacul și tăiem felii subțiri pentru a fierbe mai rapid. Vom fierbe legumele în lapte pentru un gust mai placut. După ce legumele au fiert, le separăm de lapte și le pasăm cu blenderul. Adaugăm untul și lapte până ajungem la consistența dorită, una cremoasă.

Montăm farfuriile

În farfurie se montează piureul, cârnatul, roșiile și usturoiul, iar la final sosul din tavă și puține plante aromate proaspete.

Poftă bună!

Emisiunea integrală o puteți urmări aici:

Șerban VORNICU

 

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *