full screen background image

10.000 de contoare ”inteligente”, pentru consumatorii din Iași

Peste 10.000 de locuinţe din mu­nicipiul Iaşi vor beneficia de contoare „inteligente“. Delgaz Grid a anunţat ieri derularea unui proiect european de circa 10 milioane euro.

Pe lângă dotările pentru consu­matori, compania va cheltui banii pentru modernizarea a circa 8,8 km din reţeaua de distribuţie şi a peste 1.800 de tablouri electrice. Potrivit oficialilor Delgaz, investiţia are ca obiectiv implementarea unui sistem inteli­gent de măsurare în vederea eficientizării consumului de energie. Conform sursei citate, începând cu 2012, compania a accesat cinci proiecte cu finanţare europeană (trei fiind finalizate), atât pentru modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, cât şi cea a energiei electrice. Unul dintre proiectele aflate în derulare vizează modernizarea staţiilor de transformare Hârlău, Paşcani şi Gorban, investiţia fiind de 16 milioane lei.

Proiectul anunţat ieri de către Delgaz are o valoare de peste 45 milioane lei, iar 22 milioane lei reprezintă constribuţia companiei, restul banilor provenind de la Uniunea Eu­ropeană (19 milioane lei) şi guvern (3,4 milioane lei).

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *