full screen background image

10 terenuri de sport vor putea fi utilizate în timpul vacanţei

Distribuie

Terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu vor putea fi utilizate în mod gratuit, în timpul vacanţelor de vară. Primăria Iaşi a iniţiat un program în acest sens. Deciziile punctuale privind disponibilitatea şi accesibilitatea terenurilor de sport vor trebui luate de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

„Dorim ca în acest fel să răspundem solicitărilor ieșenilor care își doresc să practice activități sportive în municipiu, mai ales în această perioadă de vacanță. Fac apel la unitățile de învățământ ca, în măsura posibilităților, să pună la dispoziție terenurile și, mai ales, personalul necesar. Într-o primă etapă ne dorim ca măcar 10 astfel de terenuri să fie deschise pentru cei interesați, urmând ca, în timp, și alte unități școlare să pună la dispoziția ieșenilor facilitățile sportive pe care le administrează”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea ieşeană a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, la începutul lunii martie, un set de 32 de proiecte privind finanţarea unor proiecte prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).  Valoarea totală a proiectelor municipiului Iaşi este de aproape 78 milioane de lei, iar cele mai multe proiecte vizează amenajarea de terenuri sportive.

În situaţia în care aceste proiecte nu vor beneficia de finanţare guvernamentală, municipalitatea le va realiza cu fonduri proprii, într-un program de minim cinci astfel de investiţii pe an.

Alina Batcu

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza