full screen background image

13 funcționari ai Primăriei Buzău, suspectați de fraudă informatică

diicot2     Biroul Teritorial al DIICOT a acuzat un număr de 13 funcționari de la Direcția Economică a Primăriei municipiului Buzău pentru  săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice . Persoanele vizate sunt audiate marți la sediul DIICOT Buzău.

Funcționarii sunt suspectați că ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat  este în cuantum de 3.135.454, 76 lei, din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic și 3.098.859,77 lei reprezentând creanțe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și de stat, neurmărite, neîncasate și neexecutate silit, precizează Agerpres.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 — 2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău, s-a constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți funcționari publici, care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice. S-a reținut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale, parte din ele vizând funcționari cu atribuții de conducere la nivelul unor instituții publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție’, conform DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT „în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de către doi agenți economici, nu au urmărit, executat și încasat creanțele fiscale datorate cu titlu de impozite și taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău, precum și a amenzilor contravenționale aplicate unor persoane juridice”.

La data de 22 octombrie, procurorii DIICOT, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău și BCCO Ploiești au efectuat percheziții la Primăria Buzău, în urma cărora au ridicat mai multe calculatoare.

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii