full screen background image

14,6 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Va fi construit un Centru de Neuroexcelență

Distribuie

Consiliul Județean (CJ) Iași a alocat 14,6 milioane lei Spitalului Clinic de Urgență „Prof.Dr. N. Oblu” pentru achiziționarea de aparatură de ultimă generație. Proiectul de hotărâre a fost aprobat joi, 12 iulie, în plenul CJ.

Unitatea medicală va fi dotată cu un robot operator pentru chirurgie spinală, angiograf neuro intervențional biplan, sistem modern de neuronavigație, sistem de ablație tumorală cu ultrasunete și un sistem de ablație minim invazivă a tumorilor vertebrale.

Spitalul de Neurochirurgie asigură asistență medicală neurochirurgicală și neurologică de înaltă performanță pentru locuitorii din Regiunea Nord-Est, aici fiind internate în fiecare an peste 3000 de persoane.

La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” va fi construit un Centru de Neuroexcelență cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, conectat la toate facilitățile unității medicale. Noua unitate va dispune de două săli de operație dotate cu echipamente performante în domeniul neurochirurgiei dar și de o zonă pentru fizioterapie. Centrul de Neuroexcelență se află în faza de proiectare, iar costurile estimate la 4,5 milioane de euro vor fi suportate integral de Consiliul Județean

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza