full screen background image

Reprezentanții Ambasadei Republicii Franceze, în vizită la Primăria Municipiului Iași

Municipalitatea s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti. Întâlnirea de ieri a vizat deschiderea Agenţiei Consulare a Franţei pentru regiunea Moldovei, punct care a fost deschis la Iaşi şi va funcţiona la Centrul Cultural Francez din Copou. Tot ieri, primarul Mihai Chirica a participat la o întâlnire cu reprezentanţii unei delegaţii din Franţa, care a fost condusă de Excelenţa Sa ambasadorul Fracois Saint-Paul.

Acesta a venit la Iaşi însoţit de Alexis-Gilles Grand, consul general al ambasadei, Alain Ramette, directorul Institutului Francez Iaşi şi Raluca Vârlan, responsabil proiecte culturale în cadrul Institutului Francez Iaşi. Reprezentanţii ambasadei au ajuns la Iaşi cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Frantei, eveniment derulat pe 14 iulie.

Mesajul principal transmis de Excelența Sa este că Franța este un aliat al României și dorește să o sprijine pentru întărirea poziției sale în Uniunea Europeană. În aceeași ordine de idei, Excelența Sa și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini parteneriatul Municipiului Iași cu orașe din Franța în vederea întăririi capacității administrative și de a identifica un oraș francez similar Iașului pentru semnarea unei noi înfrățiri.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *