full screen background image

Distribuie

Gala Premiilor Operelor Naționale, eveniment unic în România, revine la Iași. Ediția dedicată aniversării Centenarului României reunește zeci de artiști, nume mari ale scenei lirice naționale și internaționale.
Noutatea acestei ediții constă în faptul că nominalizările nu vor mai avea loc, juriul, format din profesioniști de excepție, stabilind deja premianții.

Ediția organizată cu ocazia aniversării Centenarului României aduce în atenția publicului zeci de artiști, nume mari ale scenei lirice naționale și internaționale.
Încă de la prima ediție, organizată pentru prima oară în urmă cu cinci ani, Gala Premiilor Operelor Naționale a impresionat prin desfășurarea de forțe și soliștii detalie internațională pe care i-a avut ca invitați.
Soprana Marina Krilovici, mezzosoprana Viorica Cortez, soprana Elena Moșuc, baritonul Leo Nucci, soprana Nelly Miricioiu, tenorul Roberto Alagna și alte nume mari ale operei au contribuit ca unicul eveniment din România dedicat recunoașterii performanțelor artistice lirice să fie devină o gală de tradiție.

Invitatul extraordinar din acest an este celebra soprană Patrizia Ciofi care va susține un recital cu arii și duete cunoscute din opere.
Din repertoriul sopranei fac parte numeroase opere celebre ale compozitorilor Vincenzo Bellini, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini și Wolfgang Amadeus Mozart.
Cea care avea să devină o stea a muzicii de operă s-a născut în 1967, în Casole d’Elsa, o comună în Provincia Siena, Toscana din centrul Italiei. După debutul din 1989 la Teatro Comunale din Florența, au urmat roluri în mai multe
Opere din Italia, doi ani mai târziu fiind prezentă o perioadă îndelungată la Teatro Verdi din Pisa unde a obținut succese importante.

Deși a susținut recitaluri și spectacole în cele mai importante Opere din lume, este pentru prima dată când soprana Patrizia Ciofi se va afla pe o scenă din România.
Publicul va participa la momente deosebite, soprana acceptând să interpreteze alături de tenorul Florin Guzgă și baritonul Lucian Petrean.

Un alt nume sonor al scenei lirice internaționale, ce se va regăsi în programul Galei, este cel al cunoscutului tenor italian Fabio Armiliato. Născut la Genova, și-a început cariera la vârsta de 28 de ani cucerind publicul din
cele mai cunoscute Opere ale lumii.
În anul 2012, Fabio Armiliato este ales de regizorul Woody Allen pentru a debuta pe marele ecran, în rolul lui Giancarlo din filmul „Din dragoste pentru Roma” („To Rome with love”). Doi ani mai târziu crează, alături de pianistul Fabrizio Mocata, care îți propune să redescoperi rădăcinile tangoului.

În prezent activitatea de promovare din capitalele Buenos Aires și Montevideo se bucură de un succes imens, aceeași performanță realizând-o și în țări din Orientul Mijlociu.

Personalități ale vieții publice și culturale vor urca pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, distincții pentru performanțele artistice ale stagiunilor trecute.
Momentele artistice ce vor fi interpretare pe scenă se vor desfășura sub bagheta maestrului Alessandro Cedrone, alături de soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale Române Iași.
Organizată pentru prima oară în România în anul 2013, Gala Premiilor Operelor Naționale și-a propus ca fiecare ediție să aducă în atenția publicului și soliști de talie internațională.

Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin proiectul Centenarul Marii Uniri alături de premiera acestui an, „Ecaterina Teodoroiu”.

Gala va fi preluată și transmisă în direct, MARȚI, 9 OCTOMBRIE 2018, DE LA ORA 19:00, de TVR 3, Radio România Cultural și Radio România Muzical.
Tichetele pot fi achiziționate atât de la Agenția Operei, situată în foaier, cât și online de pe www.operaiasi.ro

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza