full screen background image

22 de localităţi din 14 judeţe, afectate de ploi

Distribuie

Ploile abundente şi vântul puternic au afectat în ultima perioadă 22 de localităţi din 14 judeţe, mai multe case, subsoluri, curţi şi anexe gospodăreşti fiind inundate, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, pompierii militari şi autorităţile locale au acţionat pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente şi vântul puternic.

”La momentul acesta, nu mai sunt situaţii de urgenţă cauzate de vremea rea care să impună intervenţia operativă a echipajelor ISU”, precizează IGSU.

La nivel naţional au fost inundate 23 de locuinţe, 33 anexe gospodăreşti, 135 de curţi, 77 de beciuri şi subsoluri. De asemenea, 9 copaci au fost doborâţi din cauza vântului puternic. Au fost avariate 16 autovehicule, 12 poduri şi podeţe, iar 3 drumuri judeţene au fost blocate temporar de aluviuni.

În comuna Vaideeni din judeţul Vâlcea, din cauza precipitaţiilor abundente, râul Luncavăţ a ieşit din matcă, fiind inundate mai multe gospodării şi autoturisme. Pompierii militari au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei rezultate din producerea inundaţiilor, dar şi pentru salvarea animalelor aflate în pericol. Având în vedere că mai multe fântâni au fost afectate, în cursul serii de joi, autorităţile locale au distribuit apă potabilă populaţiei din localitate.

În localitatea Novaci, din judeţul Gorj, au fost inundate mai multe locuinţe şi beciuri din cauza revărsării pârâului Bălţata, fiind necesară intervenţia cu motopompele pentru evacuarea apei.

Intervenţii punctuale ale pompierilor au mai avut loc în Capitală şi în judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Suceava, pentru înlăturarea urmărilor ploilor cu aspect torenţial căzute în ultima perioadă.

Salvatorii militari au acţionat cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei, accesorii de descarcerare pentru degajarea arborilor, dar şi cu autospeciale de transport şi camioane. AGERPRES

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza