full screen background image

27 milioane de euro pentru proiecte în județul Iași

Cincisprezece proiecte în valoare totală de 27 milioane de euro au fost depuse de Consiliul Judeţean în ve­derea obţinerii finanţării prin Progra­mul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Sunt vizate reabilitarea şi promovarea de obiective culturale, modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea de spitale, achiziţionarea de aparatură medicală performantă, dar şi colaborări în domeniul cercetării.

Cu do­uă proiecte propuse, Spitalul de Pneumoftiziologie ar putea fi marele câştigător al seriei. Primul dintre ele va fi derulat în parteneriat cu raionul Teleneşti. Clădirea monument istoric în care funcţionează Secţia Paşcanu a Spitalului de Pneu­moftiziologie va fi consolidată şi reabilitată. Această secţie urmează să fie dotată cu echipamente, tehnică şi aparatură medicală.

Alte proiecte vor finanţa restaura­rea Muzeului „Ion Creangă“, ansamblu din care face parte şi Bojdeuca, a Muzeului „Mihai Eminescu“ din Par­cul Copou, a Casei Memoriale „Con­stantin Negruzzi“ de la Trifeşti sau a Stăreţiei Mănăstirii Golia. Întreaga listă o regăsiți pe site-ul nostru, vivafmiasi.ro.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *