full screen background image

450 de volume au ajuns la Bârnova prin proiectul ”Până hăt de carte”

Senatorul USR Iași Dan Lungu a ajuns sâmbătă, 19 ianuarie, în comuna Bârnova din județul Iași, însoțit de membrii USR Iași. Vizita face parte din proiectul Până hăt de carte!, inițiat de biroul parlamentar al senatorului de la Iași, prin care bibliotecile rurale din județ beneficiază de donații de carte.

Donația de carte numără de această dată 450 de volume și completează fondul de carte existent deja, care numără în jur de 8.000 de volume, conform celor spuse de referentul cultural sub coordonarea căruia se află biblioteca. În prezent, la Bârnova, nu există un bibliotecar angajat, postul urmând să fie scos la concurs, iar de coordonarea activității se ocupă referentul cultural Cătălina Chirilă.

Vizita a cuprins și o discuție a senatorului Dan Lungu cu reprezentanți ai administrației locale, despre situația bibliotecii, care se află în incinta Căminului Cultural Bârnova. Campania „Până hăt de carte!” a fost derulată pe data de 27 martie a anului trecut și, până în prezent, s-a donat, pentru 14 biblioteci rurale din jud. Iași, un număr de 6.000 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *