full screen background image

5 ani de Oncologie la Iași

Distribuie

Institutul Regional de Oncologie din Iași a împlinit cinci ani de existență. Acesta este singurul institut din Moldova care se ocupă de diagnosticul și tratamentul pacienților oncologi. În primii ani de la înființare s-au realizat peste 14.000 de intervenții chirurgicale.

Specialiştii compartimentului de radioterapie au efectuat în acest timp peste 75.000 de şedinţe de radioterapie în spitalizare de zi. Medicii au realizat pe spitalizare de zi peste 47.000 de şedinţe de chimioterapie şi peste 7.000 de investigaţii de înaltă performanţă în ambulatoriu.

„În septembrie 2011, IRO Iaşi a fost înfiinţat ca instituţie cu personalitate juridică, putând prelua patrimoniul unui proiect creat de Ministerul Sănătăţii şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Primii pacienţi au intrat în saloanele noi ale spitalului în 25 martie 2012 urmând ca în două luni primul nucleu medical multidisciplinar să debuteze în noua locaţie. Spitalul a fost gândit ca un centru de cancer regional, cu o zonă spitalieră cu 300 de paturi. În acel moment, IRO era cel mai nou spital din ţară şi cel mai nou institut de oncologie, având «fraţi» cu mare experienţă şi renume la Bucureşti şi Cluj”, au transmis reprezentanții spitalului. 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *