full screen background image

58,3 milioane de euro pentru mai multe proiecte de mobilitate urbană ale municipalității ieșene

Distribuie

Primăria Municipiului Iași a parcurs o nouă etapă a procesului de modernizare a sistemului public de transport. Astfel, în luna iunie au fost eliberate certificatele de urbanism pentru cele mai importante proiecte pentru care municipalitatea va obține fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa IV.

Este vorba despre proiectele de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe traseele Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Podu Roș – intersecția cu bulevardul Primăverii, bulevardul Virgil Săhleanu (între intersecția cu bulevardul Metalurgiei și rond Țuțora) și Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea Chișinăului, precum și cel de reabilitare a podului Tudor Vladimirescu peste râul Bahlui. Prin intermediul POR – Axa IV Iașul beneficiază de 58,3 milioane de euro.

Tot în cursul lunii iunie a primit certificat de urbanism și Institutul Regional de Oncologie Iași pentru construirea în strada Ion Creangă, a unui buncăr și extinderea laboratorului de radioterapie. Totodată, două unități de învățământ au obținut certificatul de urbanism pentru diferite lucrări. Primul se referă la extinderea Școlii Gimnaziale „B. P. Hașdeu” prin construirea unor spații educaționale și laboratoare, precum și pentru amenajarea de clase pregătitoare prin demolări parțiale. Al doilea vizează proiectul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” de construire a unei anexe pentru sport, activități recreative, expoziții și activități culturale.

De asemena, municipalitatea ieșeană continuă programul de amenajare a noi locuri de parcare. În acest sens Primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru două proiecte de acest gen care ar urma să fie realizate în zona centrală. Astfel, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, edilii intenționează construirea două parcări subterane și supraterane pe strada Nicolae Bălcescu, nr.1 (lângă Policlinică), respectiv pe strada Bărboi / bulevardul Anastasie Panu. În altă ordine de idei, primarul Mihai Chirica a anunțat că recent au fost date în folosință peste 500 sute de locuri de parcare în cartierul Tătărași: un sfert fiind pe strada Han Tătar, iar restul pe ambele sensuri din strada Ciurchi.

Alina BATCU

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza