full screen background image

A crescut numărul absențelor nemotivate în școlile ieșene

Directorii școlilor din Iași s-au întâlnit ieri, la Biblioteca Centrală Universitară cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, dar și cu cei ai autorităților locale sau ai sindicatelor, pentru a discuta despre evenimentele desfășurate în primul semestru.

În deschiderea discuției, inspectorul general Genoveva Farcaș a prezentat un bilanț al activităților din primul semestru. Aceasta a afirmat că în această perioadă, instituția se concentrează pe activități precum examenul de Bacalaureat sau înscrierile la clasa pregătitoare.

În ceea ce priveşte situaţia la învăţătură a elevilor, Genoveva Farcaş a amintit că nu sunt creşteri sau descreşteri semnificative comparativ cu aceeaşi perioadă a anul şcolar trecut. Se poate observa însă o diminuare a numărului de elevi corigenţi şi a celor cu abateri disciplinare, dar şi o creştere a procentului de promovare a elevilor. De asemenea, a crescut numărul elevilor cu situaţia şcolară neîncheiată şi a celor cu un număr mare de absenţe nemotivate.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *