full screen background image

A doua zi de festival SFR: „Pașaport de Germania”, „Filantropica”, „Fiul lui Saul” și „Ilegitim”

Joi, 5 mai, în a doua zi a festivalului Serile Filmului Românesc, cinefilii sunt așteptați începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, să vizioneze filmul documentar „Pașaport de Germania” (2014), în regia lui Răzvan Georgescu.

În aceeași zi, de la ora 14.30,  la Casa de Cultură a Studenților, se va difuza comedia Filantropica (2002), în regia lui Nae Caranfil. Din distribuția filmului fac parte Mircea Diaconu, Mara Nicolescu și regretatul actor Gheorghe Dinică. Actorul Mircea Diaconu, căruia îi este dedicat întregul festival, va fi prezent la proiecție.

În cadrul festivalului vor mai fi difuzate: la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, de la ora 16.00, documentarul Aliyah DaDa (2015), în regia Oanei Giurgiu, la Casa de Cultură a Studenților Iași, de la ora 18.30, drama Promisiuni (1985), în regia Elisabetei Bostan. Invitați: Elisabeta Bostan, Mircea Diaconu, Irina-Margareta Nistor.

De la ora 19.00, la Palas, în Sala Rossini, va fi difuzat filmul de Oscar, premiat la Cannes și Globurile de Aur, „Fiul lui Saul”(2015). În cadrul evenimentului special va fi prezent Levente Molnar, actor ce face parte din distribuția filmului. Intrarea se face pe bază de invitație.

În cadrul evenimentului, de la ora 20.30, la Sala Teatru³ a Teatrului „Vasile Alecsandri”, va avea loc prezentarea Festivalului Internațional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”, Fălticeni, unde se va juca piesa de teatru „Despre amor, omor și umor”.

Ultimul film proiectat astăzi, în a doua zi de festival, este drama „Ilegitim”. Cinefilii îl pot urmări de la ora 21.00, în Grădina Palas Mall. La premiera în cadrul SFR a singurului lungmetraj românesc din selecția oficială a ediției din 2016 a Festivalului de Film din Berlin vor fi prezenți Alina Grigore, co-scenaristă a filmului, Adrian Titieni și Robi Urs, actorii din rolurile principale.

Seara se încheie cu un concert pe ritmuri rock, de la ora 23.00, în College Bar din Copou, unde vor evolua trupe locale.

Despre a doua zi de SFR și despre numărul de spectatori așteptați ne spune câte ceva Corina Gologoț, reprezentant PR al festivalului.

Audio Corina Gologoț

 

Intrarea la aceste evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Întregul program se regăsește pe www.festivalsfr.ro/program

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *