full screen background image

A început amenajarea spaţiilor verzi din cartierele Iaşului

Distribuie

Municipalitatea ieşeană a început o campanie de curăţenie, la care contribuie societăţile din subordinea primăriei. Anul acesta, venirea primăverii aduce schimbări în planurile autorităţilor. Primarul Mihai Chirica a declarat că va încerca să dea o altă faţă spaţiilor verzi din cartiere prin amenajarea unor locuri în care ieşenii îşi pot petrece timpul liber. 

„Am început o acţiune pe Nicole Iorga, la blocurile dinspre Cantemir. Am dus o echipă, o fac experimental o săptămână, dacă iese bine o generalizăm. Am discutat cu peisagiştii de la Servicii Publice şi dăm jos gardul verde de la stradă, să vedem ce se petrece în profunzime. Locuri unde, de obicei, întâlnim cuşti pentru căţei, afumători, depozite cu vechituri. Lăsăm gardurile vii doar între aleile dintre blocuri. Aceste spaţii care apar spre bulevard le transformăm în mici părculeţe, cu pavaje, băncuţe, eventual o masă de şah. Blocul vede astfel strada şi strada vede blocul”, declară primarul Iaşului.

Totodată, Primăria Municipiului Iaşi va aloca un buget şi pentru refacerea trotuarelor din cartierele Iaşului dar şi pentru amenajarea de noi locuri de parcare.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza