full screen background image

A început Festivalul Turcesc „Anatolian Food Festival”

Distribuie

Începând de astăzi, 13 iulie și până duminică, 15 iulie, se desfășoară la Iași Anatolian Food Festival, numit și Festivalul Turcesc. Astfel, pe parcursul celor trei zile, în intervalul orar 10.00-22.00, în Parcul Expoziției, vor fi prezentate meșteșugurile, dansurile și cântecele Anatoliei. De asemenea, ieșenii pot gusta produsele specifice bucătăriei turcești, ce va fi ilustrată printr-o expoziție culinară de 40 de standuri: tantuni, șuberek, plăcinte gözleme, kebab, baklava, rahat turcesc, kadaif.

Evenimentul cuprinde și o serie de ateliere de creație artistică și activități pentru copii. Concertele susținute în cadrul Festivalului Turcesc vor fi interpretate de formații de muzică vocal-instrumentală turcească.

Conceptul festivalului este acela de a consolida prietenia româno-turcă. Evenimentul își propune și o direcție caritabilă, o mare parte din bani vor fi donați către Fundația Tuna.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România de mai mulți ani, organizând anual diferite activităţi culturale şi intensificând, prin ataşament reciproc, dezvoltarea prieteniei şi înţelegerii dintre Turcia şi România.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza