full screen background image

A început reabilitarea pasarelei Gară – Alexandru cel Bun

Distribuie

Lucrările de reabilitare a pasarelei pietonale, ce face legătura în Gară şi Alexandru cel Bun, au intrat în linie dreaptă. Proiectul este implementat de Construcţii Feroviare SA, firmă ce a câştigat o licitaţie organizată de municipalitate.

Valoarea contractului ajunge la aproape trei milioane de lei. Potrivit unei informări a Primăriei, până în prezent s-a lucrat la parapetul pietonal al pasarelei, la rampele de acces dinspre cele două cartiere, la structura de rezistenţă a acoperişului, la elementele de prindere a stâlpilor şi la rampa dinspre Alexandru cel Bun.

Pasarela a fost realizată în anul 1960. După numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, pasarela a devenit proprietatea Municipiului Iaşi. Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lăţimea de 2 metri. Noua supra­structură va fi o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, care va fi montată pe cadre din beton armat. Potrivit sursei citate, în afara lucrărilor de intervenţie structurale, în documentaţia tehnică, la nivelul suprastructurii, sunt prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi asigurarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza