full screen background image

A început sezonul căpușelor

Sezonul căpuşelor a început să se manifeste şi în rândul copiilor, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi ajungând tot mai mulţi copii cu câte o căpuşă luată fie din iarbă, fie de la animalul de companie. Zilele acestea, un copil de doar 3 ani a fost adus la spital de către părinţi cu o căpuşă înfiptă la nivelul capului după ce s-a jucat în iarbă.

Medicii recomandă ca în astfel de situaţii speciale să nu încerce să extragă căpuşa la domiciliu, ci mai degrabă să vină direct la spital. De asemenea, este recomandat ca, în fiecare seară înainte de culcare, părinţii să verifice pielea copiilor, iar atunci când ies la iarbă verde, cei mici să fie îmbrăcaţi cu haine lungi, pentru a preveni astfel de incidente.

Adesea nu există simptome ale muşcăturii decât la nivel local, dar în cazul unei alergii muşcătura de căpuşă se poate manifesta prin durere puternică, o umflătură în zona afectată, chiar şi o erupţie sau o senzaţie de arsură. Insectele însă pot transporta mai multe boli – lyme, encefalita sau febra hemoragică numărându-se printre cele mai grave.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *