full screen background image

A X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a încheiat. Au fost 30.000 de spectatori

Distribuie

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a încheiat joi, 12 octombrie. Ediția a X-a a avut ca temă „Orizonturi” și a adus la Iași peste 500 de participanți de pe 6 continente, cea mai mare parte dintre ei, pentru prima oară în România.  

„Au fost zile foarte pline, solicitante, dar foarte frumoase, cu emoții elevate, cu săli arhipline, cu spectatori curioși, interesați de oferta și conceptul Festivalului nostru. Le mulțumesc colegilor pentru proba de anduranță, pentru profesionalism. O adâncă reverență, tuturor partenerilor noștri din țară și străinătate, invitaților care au făcut realmente ocolul Pământului, pentru a fi prezenți la Iași. Numai la FITPTI.”, a declarat Oltița Cîntec, critic de teatru.

Au fost invitați din SUA, Brazilia, Anglia, Noua Zeelandă, Africa, Scoția, Ungaria și Polonia.  Evenimentele au fost dedicate categoriilor diverse și largi de spectatori, de la preșcolari și școlari, la adolescenți și seniori.  A fost o zi de Prolog și alte 8 zile de festival propriu-zis. Prezenți la festival au fost 30.000 de spectatori, atât în spațiile Teatrului Luceafărul, cât și în ale 20 de locații din oraș.

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *