full screen background image

Accident de tren în Pakistan, soldat cu cel puțin 11 morți

Distribuie

pak

Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite când două trenuri de pasageri au intrat în coliziune joi dimineața într-o gară din Karachi, important port în sudul Pakistanului, potrivit unui prim bilanț comunicat de către surse spitalicești, conform AFP.

Echipe de intervenție dotate cu aparatură de tăiere a metalului încearcă să descarcereze victimele aflate încă printre vagoanele dearaiate, sub privirile a zeci de trecători, conform imaginilor difuzate de televiziune.

Accidentul s-a produs când Zakria Express, care venea de la Multan, important oraș în Pendjab (centrul țării), a percutat Farid Express, care venise de la Lahore și staționa în gara Jumma Goth, în partea de est a Karachi.

„Nu cunoaștem încă numărul exact al victimelor, dar în cele două trenuri erau aproximativ 1.000 de pasageri” în momentul accidentului, a indicat pentru AFP Nasir Nazer, coordonator de district la municipalitatea din Karachi, adăugând că au fost trimise mașini și utilaje pentru a scoate oamenii prinși sub vagoanele deraiate.

„Putem confirma moartea a 11 persoane, pentru moment, alte 50 fiind rănite”, a indicat o purtătoare de cuvânt a spitalului Jinnah din Karachi, Seemi Jamali.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit din trecutul său colonial sub dominație britanică o vastă rețea de cale ferată, prost întreținută și învechită în prezent.

În septembrie, patru persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite în coliziunea dintre două trenuri în orașul Multan.

Extern – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza