full screen background image

Acord privind numărul de câini la stână

Distribuie

stana oi     Ciobanii şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii au ajuns la un acord privind numărul de câini de la stână, potrivit stiripesurse.ro. La stână vor fi permiși şase câini, dacă au 300 de mioare, dar numărul poate creşte dacă sunt mai multe oi, a precizat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. Propunerea trebuie votată în Parlament pentu a intra în vigoare.

„Propunerea noastră vizează la numărul de câini, şase câini la 300 de oi şi pentru fiecare sută de oi încă un câine. Practic, la 1.000 de oi sunt 13 câini. Mâine se merge la Parlament, pentru că legea iniţial de la Parlament a pornit, şi dacă se înţeleg acolo pe proiectul nostru, dacă mai aduc vreun amendament ceva şi se promovează pe circuit, pentru că noi am prorogat articolul respectiv, cu cele două litere, pentru două luni sau, mai exact, până reuşim să găsim o soluţie”, a spus Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Limitarea numărului de câini de la stână a provocat proteste aprinse la sfârşitul anului trecut, când aproape 4.000 de ciobani au contestat inclusiv în Palatul Parlamentului noua lege a vânătorii. Legea prevedea amenzi pentru oierii care au mai mult de trei câini la stână.

Ulterior, Guvernul a amânat intrarea în vigoare a articolelor care i-au nemulţumit pe ciobani.

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza