full screen background image
adina rusu

Adina Rusu: Zahărul este cea mai nefericită plăcere

Distribuie

Pentru că toată lumea spune că va începe dieta de luni, am invitat-o la început de săptămână în emisiunea Viva Cafe cu Radu și Andreea pe domnișoara Adina Rusu, nutriționist-dietetician în Iași.

După ce ne-a lămurit care sunt termenii corecți în domeniul acesta, Adina ne-a explicat legătura puternică dintre nutriție și sport. Așa am aflat că, dacă ne apucăm de o dietă, ar trebui să începem mai întâi cu o alimentație corectă, apoi, după două-trei săptămâni să ne apucăm și de sport, tot cu un antrenor personal.
Adina ne-a spus că nu există rețete predefinite general valabile pentru toți oamenii și că nutriția corectă presupune o alimentație personalizată. Mai mult decât atât, motivația este cea mai importantă atunci când alegem să începem un stil de viață sănătos și este cea care condiționează rezultatele.

De la Adina am aflat care sunt principalele reguli pe care ar trebui să le respectăm când vine vorba de o alimentație corectă. Evident, am vorbit aici despre respectarea meselor principale, despre importanța micului dejun, despre mâncatul până în ora 20:00 și despre gustările luate o dată la două-trei ore. Și ca să înțelegeți de ce trebuie să mâncați întotdeauna micul-dejun, Adina ne-a mărturisit așa: ”Dacă nu luăm micul-dejun, e ca și cum am vrea să mergem cu un automobil fără combustibil. În plus, dacă nu luăm micul-dejun dimineața tindem să ne îngrășăm mai ușor”.

Am întrebat-o pe Adina dacă e mai scump sau nu să mâncăm sănătos, iar invitata noastră a spulberat misterul, spunându-ne că din contră, este mai ieftin, și că scumpă va fi doar înlocuirea garderobei după modificarea corpului. Am mai discutat și despre mult-discutatul zahăr din alimentație, despre care Adina declară că este cea mai nefericită plăcere, aducând depresie pe termen lung.

La sfârșitul emisiunii, Adina a oferit un sfat celor care se înfometează sau care vor să slăbească peste noapte, oferind totodată și câteva date statistice cu privire la obezitatea din România. Așa am aflat că peste 40% din copiii români sunt obezi și că Moldova este pe primul loc din țară la rata obezității, peste 20% dintre moldoveni fiind obezi.

Pentru că ne-a plăcut atât de mult subiectul și pentru că mai avem atât de multe puncte de discutat, am hotărât să o mai invităm și altă dată pe Adina Rusu. Până atunci, vă spunem că puteți afla mai multe despre ea pe site-ul personal, dar și în interviul integral de mai jos, pe care Radu și Andreea i l-au luat astăzi în Viva Cafe!

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza