full screen background image

Adrian Titieni: un „flash” despre Bacalaureat, astăzi în direct la Viva FM

Distribuie

Adrian Titieni este, prin excelență, „tatăl” din filmul românesc de astăzi. Poziția Copilului, Ilegitim și acum Bacalaureat, trei filme în care am văzut un Adrian Titieni în roluri de tată, roluri cu încărcături psihologice extrem de apăsătoare.

De obicei, nu plâng la filme, dar de la Poziția Copilului și până la Bacalaureat, am învățat că filmul românesc transmite mesaje extrem de clare, radiografii cu tot cu rețetă pentru realitatea românească. Reluarea personajului-tată în Bacalaureat ridică întrebări despre cât de mult contează relația copilului cu părintele într-o societate în care trebuie „să te descurci” sau să pleci. 

Adrian Titieni revine în rolul de tată cu aplecarea și dăruirea unui părinte-reprezentant al unei generații, care nu și-a putut depăși condiția plecând din România și care face orice pentru a vedea asta în perspectiva copilului.

Felul în care este prins în condițiile femeilor din jurul său (soție, fiică, amantă, mamă) îl face să fie „răspunzătorul”, bărbatul care trebuie să le rezolve neajunsurile, să le aranjeze viața și să aibă grijă de sensibilitatea fiecăreia.

Filmul lui Cristian Mungiu amintește și despre un prag pe care părinții-decreței încă îl trec în România zilelor noastre: acela de „a-și da Bacalaureatul” în relația cu copiii lor, care își văd destul de diferit viitorul.

Bacalaureat la Iași

Mergeți și vedeți Bacalaureat, care are deja nota 8,3 pe IMDB. Dincolo de asta, veți rămâne cu un sac de întrebări benefice pentru psihic, afectat de societatea pe care o construim și o trăim.

Bacalaureat, în direct la Viva FM

Adrian Titieni este invitat astăzi, 23 mai (18.30), în direct, prin telefon, în emisiunea VIVA Flash. Îl voi întreba despre emoțiile rolurilor de tată și despre cum este să fii exponent al realității românești pe marile ecrane. De asemenea, vom afla despre cum a fost primirea de pe covorul roșu de la Cannes 2016 și despre cum este să lucrezi cu ieșeanul Cristian Mungiu, în filme care dărâmă tot și traduc dureri ale societății românești pentru întreaga lume.

Actorul ieșean, Petru Ciubotaru, care joacă în Bacalaureat, vine mâine dimineață în studioul Viva FM Iași, în Dimineți animate. Alina și Andrei vor discuta cu actorul despre cum este munca pe platoul de filmare cu Cristian Mungiu și despre starea actorilor din Iași.

 

Filmul Bacalaureat a fost premiat la Cannes 2016 cu Premiul pentru Cea mai bună Regie.

La Iași, filmul va avea proiecția de Gală pe 28 mai, la Cinema Victoria, în prezența echipei.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza