full screen background image

Ambasadorul Franţei, în vizită la Iaşi. În ce proiecte va fi implicat Iaşul

Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franţei, a avut ieri o întâlnire de curtoazie cu primarul Mihai Chirica. În discuţiile pe care le-au avut cei doi, ambasadorul Franţei a subliniat importanţa pe care o va acorda Municipiului Iaşi în proiectele sale. În acest sens, Iaşul a fost inclus în calendarul de manifestări al Sezonului Cultural Franco-Român pentru anul 2019. Totodată, delegaţii francezi s-au arătat dispuşi să furnizeze expertiză în domeniul gestionării patrimoniului cinematografic, în contextul în care municipalitatea ieşeană doreşte ca cinematografele din Iaşi să treacă în coordonarea autorităţilor administraţiei publice locale. Un alt subiect de discuţie a fost legat de evenimentul care va fi oganizat de Camera de Comerţ Franceză la sedil Primăriei Iaşi. Este vorba despre un forum economic franco-român care se va desfăşura miercuri, 29 martie 2017, la iniţiativa consulului Radu Grădinaru. Forumul intitulat “Exporter en France, investir en Roumanie” se va desfăşura începând cu ora 16.00.

La finalul întrevederii, primarul Mihai Chirica i-a oferit Excelenței Sale albumul „Iași – Capitală de război” subliniind, în acest sens, rolul jucat de generalul Henri Berthelot și de armata franceză în unirea provinciilor românești la 1 decembrie 1918.

Din delegația care l-a însoțit pe pe Ambasadorul Franţei la Primăria Municipiului Iași au făcut parte Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez în România (consilier de cooperare și acțiune culturală la nivelul Ambasadei Franței la București), Vincent Lorenzini, directorul Institutului Cultural Francez din Iași, Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași, și Raluca Vârlan, consilier la Institutul Francez din Iași. Programul vizitei delegației la Iași mai include o serie de întâlniri cu mediul academic ieșean, în orașul nostru existând în prezent o comnunitate de 645 studenți francezi.

 

 

 

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *