full screen background image

Ambasadorul Tunisiei a fost zilele aceastea în vizită la Iaşi

Prefectul Marian GRIGORAȘ s-a întâlnit joi, 23 iunie, cu Excelenţa Sa Boutheina LABIDI, Ambasador al Republicii Tunisiene la Bucureşti. Excelența Sa a efectuat în această perioadă a treia sa vizită oficială la Iași, în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare cu autoritățile locale și cu mediul academic ieșean, dar mai ales pentru a se interesa despre situația celor aproximativ 400 de studenți tunisieni care învață în universitățile ieșene.

Am discutat în special probleme punctuale legate de situația studenților tunisieni aflați la studii în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași. Excelența Sa a menționat încă de la început că unul din principalele motive pentru care se află aici este acela de a se interesa îndeaproape despre modul în care studenții tunisieni se integrează în comunitatea academică românească, și de a acționa ca un factor de mediere pentru problemele care ar putea interveni. Am asigurat-o pe doamna Ambasador de toată deschiderea și sprijinul Instituției Prefectului Iași pentru a facilita comunicarea dintre studenți și autoritățile și instituțiile publice locale”, a declarat prefectul județului Iași.

Excelența Sa a dorit să sublinieze că există un număr tot mai mare de studenți tunisieni care doresc să facă studiile la Iași, care la întoarcerea lor în țară sunt adevărați ambasadori ai Iașului și ai României.       

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *