full screen background image

Ambulatoriu modern la Institutul Regional de Oncologie Iași, aprobat astăzi de consilierii județeni

Distribuie

Consilierii judeţeni au aprobat vineri, 19 octombrie, încheierea acordului de parteneriat între Consiliul Județean Iași, în calitate de lider, și Institutul Regional de Oncologie Iași. Acordul are în vedere implementarea în comun a proiectului „Creșterea calității serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizare și dotare ambulatoriu integrat în incinta IRO Iași„, proiect în valoare de aproape 10 milioane de lei.

Banii vor fi investiţi pentru extinderea actualului ambulatoriu. Astfel, va fi realizată o construcție cu 2 niveluri funcționale şi mărirea numărului de specialităţi medicale la care pot avea acces bolnavii veniţi din toată zona Moldovei. Vor fi create astfel, noi spații pentru investigații, registratură, statistică medicală , registru de cancer, depozitare temporară a dosarului medical.

Spitalul, înfiinţat prin Hotărâre de Guvern în anul 2009 şi dat în funcţiune în martie 2012, are în prezent 300 de paturi şi deserveşte pacienţi din toată zona Moldovei. La începutul acestui an, a fost amenajat actualul ambulatoriu, cu 8 cabinete medicale, în clădirea dată în folosință anul trecut de către Consiliul Județean Iași.

Pacienții beneficiază acum de terapii cu echipamente medicale de înaltă performanță. Având în vedere dimensiunea, complexitatea şi urgenţa pe care o reprezintă cancerul, înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie a corectat dezechilibrul existent între Moldova şi celelalte provincii istorice ale ţării. Având în vedere dimensiunea, complexitatea şi urgenţa pe care o reprezintă cancerul, înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie a corectat dezechilibrul existent între Moldova şi celelalte provincii istorice ale ţării”, declară reprezentanții CJ Iași.

Proiectul va fi depus în vederea obținerii finanțării, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritate de investiţii 8.1— lnvestiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza