full screen background image

Ambulatoriul IRO Iași va fi modernizat

Proiectul „Creșterea calității serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizare și dotare ambulatoriu integrat în incinta IRO Iași”, depus spre finanțare de către Consiliul Județean Iași în calitate de lider și Institutul Regional de Oncologie la Agenția de Dezvoltare Nord Est, a fost declarat eligibil. Acesta va intra în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, cea tehnică și financiară.

Conform proiectului, actualul ambulatoriu va fi extins prin realizarea unei construcții cu două niveluri, iar numărul specialităților medicale la care vor putea avea acces bolnavii va crește. Vor fi achiziționate 26 de paturi sau fotolii pentru pacienții care necesită tratament chimioterapic și 51 de echipamente medicale, precum și mobilier specific.

Din cauza creșterii adresabilității din ultimii ani, spațiul a devenit insuficient pentru cerințele unei astfel de secții. Zilnic, în cadrul ambulatoriului se prezintă peste 100 de pacienți, trei sferturi dintre aceștia necesitând administrarea tratamentului, restul fiind internați pentru intervenții medicale.

Odată cu noile dotări, timpul de așteptare va fi redus, spun reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Cu opt cabinete medicale, actualul ambulatoriu a fost amenajat la începutul anului 2018, în clădirea dată spre folosință gratuită de către Consiliul Județean Iași. Proiectul a fost depus în vederea obținerii finanțării, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritate de investiţii 8.1— lnvestiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local.

Spitalul, înfiinţat prin Hotărâre de Guvern în anul 2009 şi dat în funcţiune în martie 2012, are în prezent 300 de paturi şi deserveşte pacienţi din toată zona Moldovei.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *