full screen background image

Amenzi pentru şoferii şi pietonii ieşeni

Distribuie

În perioada 27 – 28 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pentru combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni şi pentru prevenirea neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Astfel, au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.880 de lei, dintre care 58 pietonilor care au traversat neregulamentar strada şi 15 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune şi reţinute 34 de premise de conducere dintre care 15  conducătorilor auto care nu auacordat prioritate de trecere pietonilor şi 19 pentru alte abateri.

Spre exemplu, un tânăr de 27 de ani, din comuna Holboca, a fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă, în valoare de 580 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un auto pe strada G. Musicescu, din municipiul Iasi, iar la o trecere pentru pietoni nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton ce traversa regulamentar strada. De asemenea, şoferul nu folosea centura de siguranţă pe timpul deplasării cu autoturismul.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza