full screen background image

AUDIO: O bancă din România a cofinanțat renovarea unui amfiteatru la Universitatea „Al. I. Cuza”

Distribuie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat astăzi, 10 noiembrie 2017, la ora 13.00, Amfiteatrul C3 al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Situat la etajul al II-lea al Corpului C și a fost recondiționat cu o cofinanțare din partea unei importante bănci comerciale din România.

La inaugurarea amfiteatrului au fost prezenți prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de Credite al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, reprezentanți ai băncii comerciale, cadre didactice și studenți. Lucrările de renovare au demarat la începutul lunii iulie a acestui an și au presupus refacerea tencuielii, a instalației electrice și cea de încălzire, înlocuirea pardoselii și a mobilierului.

Amfiteatrul, cu o suprafață de 192 de mp și o capacitate de 200 de locuri, asigură studenților echipamente electrice și electronice performante și condiții de lucru la cele mai înalte standarde, fiind dotat cu sistem de videoproiecție cu smartboard, sistem de sonorizare și sistem de iluminat cu lămpi LED, rolete controlate electric etc.

Costul investiției a fost de 180.854 lei, spijinul oferit de banca comercială implicată fiind de 112.503,82 lei.

Detalii despre Amfiteatrul C3 avem din partea prof. univ. dr. Mihaela Onofrei:

Mihaela Onofrei, Ordonator de Credite al UAIC, alături de Ionuț Stanimir, director de comunicare al băncii implicate în renovarea Amfiteatrului C3

„Va fi un eveniment care va pune Iașul pe harta evenimentelor de excepție în domeniul conferințelor dedicate administrației publice.”

La finalul evenimentului inaugural, Ordonatorul de Credite al Universității „Alexandru Ioan Cuza” a declarat că operațiunea de modernizare a Amfiteatrului C3 poate fi considerată o reușită și a menționat faptul că această colaborare cu banca implicată în proiect nu este punctuală, pentru că pe viitor se pregătesc și alte proiecte pe teme financiare:

„Nu doar statul trebuie să investească în educație, ci și mediul privat!”

Prezent astăzi la Iași, Ionuț Stanimir, Directorul de Comunicare al băncii comerciale implicate în proiectul dezvoltat în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  a declarat pentru Viva FM faptul că „parteneriatul pentru educație este important și nu doar statul trebuie să investească în educație, ci și mediul privat. Aici, la Iași, trebuie să spunem că a ieșit un proiect top, un standard în materie.”

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în ultimii doi ani au fost renovate și modernizate, cu sprijinul companiilor de IT, șapte laboratoare de care beneficiază studenții și profesorii din cadrul Facultății de Informatică.

Șerban Vornicu

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza