full screen background image

Atenţionare de călătorie în Grecia

Distribuie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pe fondul înrăutăţirii generale a condiţiilor meteo, pentru joi s-a suspendat circulaţia vapoarelor din porturile Pireu, Lavrio şi Rafina.

MAE mai precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că federaţia angajaţilor portuari greci a anunţat declanşarea unei greve de 24 de ore în portul Salonic şi o grevă de patru ore în celelalte porturi din ţară.

În acest context, cetăţenii români sunt rugaţi să solicite informaţii de la autorităţile locale, înainte de îmbarcare, şi în cazul în care doresc să ceară asistenţă consulară pot folosi numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.

AGERPRES

Național – VIVA FM

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza