full screen background image

Au început lucrările de reabilitare a Casei Dosoftei

Distribuie

Încep lucrările de restaurare la Casa Dosoftei. Firma care a câștigat licitația de execuție, a început organizarea de șantier, ieri fiind montate schelele. Conform contractului, lucrările vor trebui finalizate în termen de 12 luni, constructorul asigurând garanția acestora pentru o perioadă de 5 ani. Valoarea contractului este de 1,8 milioane lei, în timp ce investiția totală este de aproape 3,7 milioane lei.

Zidurile muzeului vor fi reabilitate, ușile exterioare din lemn de stejar vor fi restaurate, iar ferestrele vor fi înlocuite. Instalația termică va fi refăcută complet, iar cea electrică va fi schimbată, asigurând astfel respectarea normativelor, dar și punerea în valoare a obiectivului cultural. Investiția prevede și realizarea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Fondurile necesare au fost accesate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5: ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural reprezintă o alternativă viabilă pentru stimularea dezvoltării urbane”.

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza