full screen background image

AUDIO. A XVII-a ediție a Congresului Societății Române de Obstretică și Ginecologie se desfășoară la Iași

Până pe 22 septembrie, la Iași se desfășoară cel de-al XVII-a Congres al Societății Române de Obstretică și Ginecologie. La ediția de anul acesta sunt înscriși 680 de participanți, iar 15 sunt din SUA, Italia, Irlanda, Franța, Africa de Sud, Marea Britanie, Israel, Austria și Finlanda.

Lucrările ştiinţifice ale congresului vor avea loc în perioada 20 – 22 septembrie 2018, fiind precedate de Primul Curs de Colposcopie Avansată din România, organizat împreună cu Federaţia Europeană de Colposcopie şi Cursul Precongres de Urgenţe Obstetricale.

Tematicile congresului sunt „Afecţiunile medicale şi chirurgicale asociate sarcinii” şi „Actualităţi de diagnostic şi tratament în Obstetrică şi Ginecologie”. Astfel, vor fi aduse în discuţie subiecte precum diagnosticul prenatal, intervenţii chirurgicale intrauterine, întârzierea de creştere intrauterină și boli asociate sarcinii.

Cu detalii vine prof. dr. Mircea Onofriescu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România:

Ore de educație sexuală în școli

Prezent la conferința de presă de lansare a celei de-a XVII-a ediții a Congresului Societății Române de Obstretică și Ginecologie, prof. dr. Suciu Nicolae a subliniat necesitatea orelor de educație sexuală în școli, mai ales în contextul în care România înregistrează o creștere semnificativă a numărului de mame minore.

Și la nivel local, la Iași, există o creștere în acest sens, înregistrându-se un număr de 400-450 de mame minore în fiecare an.

La Iași, numărul este în creștere. Nu este o creștere evidentă în ultimii trei ani, dar se înregistrează o creștere lentă. Aceste mame minore provin de cele mai multe ori din mediul rural. Limita cea mai de jos a fost de 13 ani. Vorbind de ce s-a născut la maternitatea „Cuza Vodă”, sunt în jur de 400-450 de minore care nasc în fiecare an”, a adăugat prof. dr. Mircea Onofriescu.

Nașterea la domiciliu reprezintă un alt subiect ce va fi abordat în cadrul congresului.

Va fi supus aprobării Adunării Generale și Protocolul Medical – Anestezia în Obstetrică, realizat sub egida Societăţii Romȃne de Anestezie și Terapie Intensivǎ (SRATI) și a Societăţii de Obstetricǎ și Ginecologie din Romȃnia (SOGR). Este primul Protocol Medical realizat prin colaborarea a două societăți știintifice nationale.

Mai multe detalii găsiți aici

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *