full screen background image

AUDIO. Are sau nu Iașul suficienți bani pentru infrastructura rutieră?

Distribuie

Deputatul Marius Bodea a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, că Iașul are una dintre cele mai mari reţele de drumuri judeţene din ţară. În acest context, acesta a subliniat faptul că judeţului Iași i-au fost alocate sume de două ori mai mici faţă de Teleorman.

Potrivit deputatului Marius Bodea, Iaşul primeşte în acest an suma de 9,9 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din judeţ, în timp ce Teleormanul are alocată suma de 19,2 milioane de lei.

Marius Bodea, liderul filialei municipale a PNL Iași:

Alocările pe drumuri județene: Iașul are 9,9 milioane lei, Bacăul- 12,5 milioane lei, deci mult mai mult. Botoșaniul are 20,8 milioane lei, mai mult decât dublu față de Iași, Vaslui-20,3 milioane, Suceava-14,6 milioane, Teleorman-19,27 milioane.  Vreau să rețineți că județul Iași are cea mai mare rețea de drumuri județene dintre toate aceste județe, de două ori și ceva mai mult decât Teleorman.

Prezent în studioul Viva FM, în cadrul emisiunii La Est de Vest cu prof. univ. dr. Doru Tompea, Maricel Popa, liderul PSD Iași și președintele Consiliului Județean Iași a declarat că Iașul are un buget cu care se poate dezvolta.

Noi avem un buget care ne satisface și cu care putem construi. Este adevărat că niciodată nu o să auziți pe cineva spunând că are suficienți bani. Avem pentru dezvoltare în acest an, mai sunt încă două apeluri în iunie și septembrie. Vă dau un exemplu clasic, știți foarte bine că, anul trecut, domnul primar de Iași spunea că nu-i ajung banii, dar a încheiat luna decembrie cu 14 milioane de euro.

Acesta a abordat și tema infrastructurii rutiere. Astfel, a declarat că, în următorii 3 ani, vor fi realizate covoare asfaltice pe o distanță de 200 de km.

În Iași, din păcate, mai avem încă 90 de km de drum de pământ așa cum l-a lăsat Ștefan cel Mare, nu e vina mea. Am preluat această infrastructură. 450 de km cu ușoare urme de balast, aproximativ 400 de km de asflat și 100 de km de drum de beton. E o mare problemă, infrastructura s-a degradat foarte mult. Am început acel proiect în 2016, 300 de km de modernizare a drumurilor județene. În următorii 3 ani, vom realiza 200 de km de covoare asfaltice. În felul acesta, dezvoltăm infrastructura.

Consiliul Județean Iași a transmis, printr-un comunicat de presă, că a fost propusă plenului, în vederea aprobării în cadrul întrunirii din 20 februarie, modernizarea a șase drumuri județene cu o lungime totală de 61 de kilometri, prin credit de angajament.

Cea mai mare porțiune de drum (29 kilometri), propusă pentru reparații, este pe DJ 282: Românești- Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac, investiția estimată, fiind de 58.000 mii lei.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza