full screen background image

AUDIO. Astăzi, la Iași, va fi lansată Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Distribuie

Astăzi, 14 ianuarie,  la Iași, va fi lansată Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Este vorba despre o structură civică regională. Fondatorii asociației au declarat că Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei își propune să identifice motivele pentru care Moldova este blocată în subdezvoltare.

Cu detalii vine Dorin Dobrincu, președinte executiv și membru fondator al asociației Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei:

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei este inițiativă a unor oameni din toate cele opt județe ale Moldovei. Asociația urmărește punerea pe agenda națională a problemelor care privesc această regiune. Principalul nostru adversar, să spunem așa, este centralismul. Din cauza politicilor centraliste, de bune decenii, Moldova a fost abandonată, a fost discriminată în ceea ce privește repartițiile bugetare. Am livrat mai mult decât am primit, împotriva stereotipurilor care circulă în întreaga Românie și în care au început să creadă inclusiv foarte mulți moldoveni. În acest moment, Moldova este mult peste media națională în privința migrației externe, fapt ce ne afectează din punct de vedere economic și social.

Conferința de lansare va avea loc astăzi, 14 ianuarie, începând cu ora 13.00, în sala „Alexandru Ioan Cuza” a Hotelului Unirea.

Redăm mai jos manifestul asociației Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei:

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza