full screen background image

AUDIO. Ateneul din Iași este pe urmele lui Cuza, prin „Povestea Unirii”

Pe scena Ateneului din Iași va fi jucat mâine, 24 ianuarie, de la ora 19.00, spectacolul „Povestea Unirii”. În regia lui Ovidiu Lazăr, spectacolul va fi jucat de actori ai Teatrului Național Iași, profesori ai Universității Naționale de Arte „George Enescu din Iași”, dar și de actori ai Teatrului Luceafărul, alături de trupa de teatru a Ateneului ieșean.

Cu detalii vine Ovidiu Lazăr, regizor:

Mereu trebuie să urc într-un avion cu care nu s-a mai mai umblat de multă vreme sau care nici n-a zburat. Anul trecut, când mi-a propus (n.r. Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iași) această chestiune, eu am fost derutat, pentru că acest spectacol s-a jucat ani la rând înainte de ’89 la Teatrul Național din Iași, unde a făcut vogă. Acum 30 de ani, când am venit eu, încă se povestea. În momentul în care am spus <<Da>>, m-am simțit pilot de încercare. Toată lumea a spus: Cum faci piesa aia? Nenorocirea aia? Am tăiat de unde a trebuit, am așezat lucrurile cum trebuie și a ieșit.

Spectacolul „Povestea Unirii” face parte din două proiecte la nivel național și internațional, denumite „Ateneul din Iași, pe urmele lui Cuza”.

Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iași:

Vom duce acest spectacol la nivel național, în orașele în care Cuza a avut o însemnătate deosebită, fie că vorbim de Iași, București, Buzău sau unde a mai deținut el funcții înainte de a deveni domnitor, fie că vorbim de Florenţa, Viena, Paris şi Heidelberg. Toate aceste orașe vor primi spectacolul „Poveste Unirii”, fie în dar, fie în parteneriat.”

Distribuție:
Alexandru Ioan Cuza: Dumitru Florescu;
Elena Cuza: Alexandra Paftală;
Costache Negri: Arun Cotic;
Iosefina Negri: Alexandra Macovei;
Iordache Lambrino: Codrin Dănilă;
Zoe Lambrino: Iuliana Crețu (Moraru);
Alecu Balş: Liviu Smântânică;
Smaranda Balș: Laura Bilic;
Moș Ion Roată: Petrică Ciubotaru
Luchian: Dragoş Maftei;
Vasile Alecsandri: Emil Coşeru;
Nicolae Vogoride: Vlad Baba;
Costin Catargiu: Ionuț Gînju;
Ecaterina Vogoride: Ana Hegyi;
Eugenia Negri: Irina Elena Frunză;
Mihail Kogălniceanu: Andrei Ciobanu;
Sofia Coce: Cezara Fantu;
Maria Obrenovici: Alexandra Acalfoae;
copil: Alexandru Horga;
un ofițer: Tiberiu Rusu;
Timpul: Florin Pascariu;

Rezervările se pot face la casieria Ateneului din Iași, iar biletele vor putea fi cumpărate online, dar și de la casieria Ateneului.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *