full screen background image

AUDIO. Călin Popescu Tăriceanu, la Iași: „Îmi doresc ca Dragnea să rămână liber”

Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de alţi membri din conducerea partidului, au organizat sâmbătă, 13 aprilie, la Iaşi, conferinţa regională de prezentare a candidaţilor ALDE la alegerile europarlamentare.

La eveniment au fost prezenţi peste 600 de membri ALDE din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Vaslui.

În discursul său, Călin Popescu Tăriceanu a prezentat candidații ALDE la alegerile europarlamentare, dar a făcut și o comparație între aceștia și candidații celorlalte formațiuni politice. Astfel, a subliniat că nu știe ce vor putea face aceștia din urmă în Parlamentul European.

Garanția pentru reprezentarea bună în Parlamentul European, pentru o reprezentare care să fie în măsură să apere și să promoveze interesele României este nevoie de o listă cu oameni de foarte bună calitate. M-am uitat la listele celorlalte partide, candidații acestora sunt cvasinecunoscuți. Stau și mă întreb ce vor putea face ei, dacă nu cumva vor intra în corul celor care și-au făcut un titlu de glorie din a denigra România. Colegii mei sunt pătrunși de aceeași convingere ca și mine: că, acolo unde este o ciocnire de interese naționale, fiecare țară trebuie să trimită cei mai buni reprezentanți, cei mai capabili”, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adus în discuție, la Iași, și subiectul privind referendumul de pe 26 mai. Întrebat dacă va participa la referendum, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va participa, dar cu o singură condiție.

La referendum, dacă printre întrebările pe care le pune președintele, că înțeleg că vor fi mai multe, va pune și întrebarea << Sunteți de acord ca cei care au comis grave abuzuri în justiție, prin încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale, să suporte rigorile legii?>>, o să merg

De asemenea, tot în cadrul conferinței de sâmbătă, 13 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat faptul că îşi doreşte ca Liviu Dragnea să rămână un om liber, urmând ca după alegerile europene, PSD şi ALDE să redeschidă subiectul candidatului comun la prezidenţiale.

Eu, în primul rând, îmi doresc ca Liviu Dragnea să fie și să rămână liber. În nicio țară din Europa civilizată, cineva care se ocupă de alegeri și care mobilizează electoratul la alegeri nu ajunge să fie condamnat pentru asta. Repet, am discutat împreună despre viitoarea candidatură din partea coaliției și am stabilit că, după alegerile pentru Parlamentul European, vom hotărî cum procedăm

În momentul în care a ajuns în faţa Teatrului Naţional din Iaşi, unde s-a desfăşurat reuniunea ALDE, Tăriceanu a fost huiduit de câţiva oameni. În acelaşi timp, peste o sută de membri ALDE aflaţi pe scările Teatrului Naţional au scandat „Tăriceanu preşedinte”.

Alegeri pentru Parlamentul European se vor desfășura în România pe 26 mai 2019. Șapte candidați independenți și 23 de formațiuni politice s-au înregistrat la Biroul Electoral Central în vederea alegerilor. Dintre acestea, BEC a validat candidaturile a 13 partide și alianțe și a trei candidați independenți.

Alina BATCU

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *