full screen background image

AUDIO. Centenarul Filmului Românesc a ajuns în județul Brașov. Documentarul Agerpres, despre Unirea de la 1918, poate ajunge în școli

Centenarul Filmului Românesc a continuat la finalul săptămânii trecute traseul dedicat anului 2018 și a ajuns în 3 orașe din județul Brașov. Zilele de 20, 21 și 22 iulie au adus filme românești la Brașov, Sinaia și Râșnov, dar și un documentar special realizat de AGERPRES. Despre proiecția specială a filmului ”Columna” a vorbit Irina Margareta Nistor:

”E un moment foarte tulburător, inclusiv pentru cei din sală, pentru că au fost absolut toate generațiile. Am revăzut pe ecran mare acest film, pentru că la televizor a mai apărut tăiat de cenzură și m-a bucurat enorm. Am zâmbit uneori, am încercat să îmi amintesc ce mai știu de la lecțiile de istorie. E unul dintre filmele care au însemnat și o chestie de o superproducție internațională, pentru că era făcut cu patru vedete foarte mari”, a declarat criticul de film, Irina Margareta Nistor.

În deschiderea celor trei filme, în fiecare dintre cele trei orașe, a putut fi vizionat Documentarul AGERPRES „România, la 100 de ani”, documentar care a stârnit mult interes din partea tuturor celor prezenți. Astfel, Alexandru Giboi, directorul Agerpres, a declarat că în următoarea perioadă va avea o discuție la Ministerul Educației, încercându-se introducerea în școli a acestui documentar.

”Centenarul Filmului Românesc este cel mai important proiect de film românesc din ultimii ani. Sărbătorește 100 de ani de cinematografie românească, un lucru foarte important de susținut. Ne bucurăm că suntem alături de Centenarul Filmului Românesc și sperăm să fim alături de voi și în viitoarele proiecte. Voi contacta în următoarea perioadă oameni din Ministerul Educației, pentru a încerca să introducem acest film în școli”, a declarat Alexandru Giboi, director Agerpres.

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat anul acesta, pe 3 februarie, la Iași, orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.

Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *