full screen background image

AUDIO. Compania de Transport Public Iași: Un nou sistem tarifar. Abonamentul unic și tarifarea zonală au fost introduse de ieri

Compania de Transport Public Iași a introdus, începând cu data de 1 iulie, un nou sistem tarifar. Printre noutățile aduse de acest sistem aprobat în ședința de Consiliu Local se numără tarifarea zonală și abonamentul unic. Astfel, călătorii ieșeni trebuie să țină cont de două zone de tarifare: zona municipiului Iași și localitățile din afara limitelor municipiului.

Pentru o călătorie în afara orașului, călătorii pot composta două bilete valabile pentru zona 1 (în valoare de 2 lei) sau trebuie să-și achiziționeze un bilet valabil pentru zona 2 (în valoarea de 3,5 lei). Pe de altă parte, Compania de Transport Public Iași a introdus abonamentul unic, în valoarea de 80 de lei. Acesta poate fi folosit pe o perioadă de 30 de zile, pe traseele din oraș.

Cu detalii vine Adrian Mihai, purtător de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași:

Se introduce un abonament unic, valabil pe toate mijloacele de transport, în cuantum de 80 de lei, valabil în zona 1 (delimitată de orașul Iași). Pentru călătorii care circulă în afara orașului, în zona Metropolitană, este necesară achiziția celui de-al doilea abonament, pentru zona 2, în cuantum de 30 de lei. Cu această dată de 1 iulie, biletele rămân valabile pentru tariful de 2 lei, urmând ca, la data de 1 septembrie, acest tarif să se majoreze la 2.5 și să se introducă și biletul valabil pe o perioadă de 2 ore.

Stațiile graniță dintre cele două zone de tarifare sunt: Sere Ciurea (pentru traseele 41, 27 şi 44), Antibiotice (traseul 20), Boromir (traseul 29) şi strada Viilor (traseul 23).

Seturile de 10 bilete au fost scose de la vânzare, iar cei care le-au achiziționat deja le pot folosi timp de o lună de la introducerea noului sistem tarifar. În schimb, au fost introduse seturile cu 20 de bilete, valabile pentru zona 1, în cuantum de 40 de lei.

Mai multe detalii găsiți aici

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *