full screen background image

AUDIO. Consilieri locali și județeni cer unirea României cu Republica Moldova. „Vom solicita ca Municipiul Iași să își asume declarația de unire”

Distribuie

Consilierii județeni ai PNL Iași au depus ieri, 15 martie, la Consiliul Județean Iași o Declarație de Reunire a României cu Republica Moldova pentru a fi adoptată în următoarea ședință de plen.
Consiliul Județean Iași susține autorităţile locale din Republica Moldova, care demonstrând un ataşament deplin faţă de istoria neamului românesc şi-au exprimat deschis dorinţa de Unire cu România, se arată în Declarația de Unire depusă de consilieri.

Costel Alexe, Președintele PNL Iași:

De asemenea, Consilierii PMP Iași au anunțat, printr-un comunicat de presă, că cer Consiliului Local reunirea României cu Republica Moldova. Pe 14 martie a fost depusă declarația de unire și la Pașcani, la fel cum se va întâmpla în toate localitățile unde PMP are consilieri locali.

Noi, consilierii PMP dorim sa fim primii care să declare în mod public faptul că este momentul ca Republica Moldova să se unească cu România. În cel mai scurt timp posibil vom depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care vom solicita ca Municipiul Iași să își asume declarația de unire“, a declarat Violeta Gaburici, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Iasi.

 

Declarația de reunire a României cu Republica Moldova depusă de Consilierii județeni ai PNL Iași

În ședință solemnă, astăzi, 27 martie 2017, în numele locuitorilor din județul Iași, dar și în numele celor care s-au sacrificat pentru idealul sfânt al Unirii Basarabiei cu România, noi, consilierii județeni din Iași ADOPTĂM ACEASTĂ DECLARAȚIE DE REUNIRE CU REPUBLICA MOLDOVA. Demersul nostru este generat de ceea ce considerăm a fi expresia unei moşteniri istorice pe care oameni ca Ion Inculeţ, Ion Nistor, Ionel Brătianu sau Alexandru Vaida Voievod ne-au lăsat-o nouă tuturor. Noi toţi vrem ca la judecata istoriei să putem spune că am depus un efort susţinut pentru a realiza, la împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire din 1918, Unirea Basarabiei cu România. Proiectul acesta politic poate deveni o realitate dacă fiecare dintre noi, cei care jucăm astăzi temporar rolul de decidenţi politici, vom înţelege responsabilitatea ce apasă pe umerii noştri, dar şi şansa pe care o avem de a scrie din nou istorie.

 

Alina BATCU

 

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza