full screen background image

AUDIO. Detalii despre anularea focului de artificii de la Sărbătorile Iașului

Distribuie

Primăria Municipiului Iași a anunțat în cursul zilei de luni, 15 octombrie, că focul de artificii de la sfârșitul concertului dedicat Sărbătorilor Iașului 2018 a fost anulat.

Măsura a fost luată în contextul în care Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul concertului că, în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului. „Pentru a nu intra în conflict cu instituțiile statului, Primăria Municipiului Iași a decis să nu mai organizeze tradiționalul joc de artificii la sfârșitul super concertului”, au declarat reprezentanții Primăriei Iași pe pagina de Facebook a instituției ieșene.

Pe data de 8 octombrie a anului în curs, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași elibera firmei responsabile de organizarea focului de artificii, în baza aceleiași Legi 126 / 1995, un acord pentru organizarea jocului de artificii în seara zilei de 15 octombrie. Astfel, notificarea de luni, 15 octombrie, a Inspectoratului de Poliție Județean Iași anunță faptul că acordul din 8 octombrie al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași „și-a pierdut valabilitatea”.

În deschiderea ședinței extraordinare de astăzi, 16 octombrie, Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica a făcut o serie de declarații cu privire la situația menționată. Edilul a spus că acesta este momentul în care se deschide „cutia unor lucruri total ilegale și nepotrivite.”

Contactat de reporterii Viva FM, Purtătorul de Cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Alexandra Vîjiac a declarat că punctul de vedere al I. P. J. Iași privind anularea focului de artificii din seara zile de 15 octombrie este chiar acea adresă trimisă firmei responsabile, reprezentanții instituției ieșene nemaiavând nimic de declarat.

Tot astăzi, 16 octombrie, Primarul Mihai Chirica a anunțat că, în cursul nopții trecute, a aflat că au existat discuții despre anularea focului de artificii încă de sâmbătă la Casa Pătrată. Edilul Iașului a vorbit și despre un apel public privind strângerea de fonduri pentru „sărbătorirea dispariției oricărui neocomunist din viața publică politică.”

A XXVII-a ediție a Sărbătorilor Iașului a început marți, 9 octombrie și s-a încheiat luni, 15 octombrie, cu un concert susținut de Holograf, Compact, Bună seara, prieteni!, Nicoleta Nucă și Delia, la Palatul Culturii.

 

Alina BATCU

 

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza