full screen background image

AUDIO. Duplex Iași-București: A fost deschis vernisajul tablourilor ce vor fi licitate

Distribuie

Astăzi, 12 iunie, a avut loc la Palatul Culturii din Iași conferința de presă care anunță deschiderea unei licitații de artă, un Duplex Iași-București. Deschiderea vernisajului s-a desfășurat în prezența Președintelui Artmark, Horia-Roman Patapievici, Primarului Iașului, Mihai Chirica, Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu și în prezența Președintelui Uniunii Artiștilor Plastici din România-Filiala Iași, Felix Aftene.

Acum, la Iași, sunt aduse aproximativ 100 de tablouri, ce reprezintă jumătate din numărul total. Cealaltă jumătate a galeriei va fi adusă marți, 19 iunie, când va avea loc și Duplexul Iași-București. Cu mai multe detalii vine Horia-Roman Patapievici, Președinte Artmark:

Toate tablourile vor fi văzute de ieșeni în două etape: ce aveți acum reprezintă aproximativ jumătate din numărul tablourilor care vor intra în licitație, iar în momentul în momentul în care va avea loc licitația, acestea vor fi la București și cele care sunt acum la București vor fi aduse la Iași. Ieșenii vor vedea ansamblul tablourilor pe care noi le punem în licitație. Este o licitație majoră din două puncte de vedere: din punct de vedere financiar, estimatul maxim depășește un milion de euro, iar din punctul de vedere al valorii licitației, ea este mare deoarece are nume semnificative din arta plastică românească”, a declarat Horia-Roman Patapievici, Președinte Artmark

Primarul Iașului, Mihai Chirica:

Eu nu pot să vorbesc despre artă decât din viziunea unui profan, a unui iubitor de frumos, atât cât pot înțelege eu frumosul. Este un lucru deosebit că aducem această expoziție cu vânzare la Iași, cea mai care s-a întâmplat și prima într-un sistem Duplex, în care Iașul și Bucureștiul vin să creeze o punte de legătură între iubitorii de artă și iubitorii de frumos în general. Nu este neapărat, din punctul meu de vedere, deschisă celor care vor cumpăra, ci este deschisă tuturor celor care vor să aprecieze Școala de Pictură Românească, Școala de Pictură Europeană, frumosul și dorința de a progresa și aici”, a declarat Primarul Mihai Chirica.

Licitația va avea loc marți, 19 iunie, începând cu ora 19.00, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iași.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza