full screen background image

AUDIO. EuroDEMOS: Campanie de informare despre proiectele susținute de UE, acum, pe Pietonalul Ștefan Cel Mare

Distribuie

Echipa EuroDEmos desfășoară vineri, 14 septembrie, pe Pietonalul Ștefan Cel Mare, o campanie de informare despre investițiile, programele și proiectele susținute de Uniunea Europeană prin politica de coeziune.

Cu detalii vine Ana Cristina Zacornea, președinte executiv al asociației EuroDemos și coordonator al proiectului:

Tot în cadrul proiectului, se desfășoară și campanii online de conștientizare la nivel național și campanii de promovare media la nivel regional. Campanie de informare face parte din proiectul „Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”.  Cercetarea civică privind impactul politicii de coeziune a UE în Iași poate fi accesată aici. 

Politica de coeziune oferă investiții în toate regiunile din Uniunea Europeană pentru a sprijini crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în cele 276 de regiuni ale UE. Aceste investiții reprezintă o treime din bugetul total al Uniunii și contribuie la realizarea priorităților politice ale UE. „Acestea reprezintă dovada cea mai concretă a impactului UE în viața de zi cu zi a milioane de cetățeni”, au declarat organizatorii proiectului „Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității naționale”.

Cu toate acestea, s-a constat că cetățenii sunt încă insuficient conștienți de rezultatele politicii de coeziune. Conform Eurobarometrului, publicat în iunie 2017, se arată că doar 35% dintre cetățeni au cunoștințe despre proiectele finanțate de politica de coeziune a UE în regiunile lor.

Alina BATCU

 

 

Comentarii



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza