full screen background image

AUDIO. Eveniment de excepție la Palatul Culturii, inclus în Programul Centenar

Distribuie

Joi seară, în Sala Voievozilor din cadrul Palatului Culturii din Iași, a avut loc un concert extraordinar, dedicat Centenarului Societății Simfonice ”George Enescu” din Iași. Evenimentul a adus în prim-plan Sonata pentru violoncel și pian, dedicată lui Mihail Jora. Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica a acordat Ordinul Centenar Ralucăi Știrbăț și lui Rudolf Leopold, cei care au susținut concertul la finalul evenimentului.

Raluca Știrbăț, unul dintre organizatorii evenimentului, a vorbit despre concertul susținut în orașul natal.

”Este o seară într-adevăr importantă, pentru care s-a muncit mult, s-a muncit în echipă. Aniversează evenimente importante, este o seară foarte emoționantă, pentru că o avem ca oaspete special pe nepoata lui George Enescu. Vom avea o expoziție de fotografie, cu niște fotografii inedite, în care îl vedem pe Enescu la Iași, în anii războiului. După care urmează concertul, cu un oaspete, de asemenea, special. Este îndrăgostit de muzica lui Enescu, dar și de muzica românească, în special”, a declarat Raluca Știrbăț, înainte de startul evenimentului.

Pentru Viva FM a vorbit și Daniel Șandru, șef al Departamentului Centenar, din cadrul Primăriei Iași:

Raluca Știrbăț s-a născut la Iași. La 6 ani a început studiul pianului în orașul natal, la Liceul de Artă ”Octav Băncilă”, iar după un an de studiu la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași, a fost admisă cu punctaj maxim la Universitat fur Musik und darstellende Kunst din Viena. În prezent, este invitata unor festivaluri de renume, precum Wiener Festwochen (Viena), Festivalul Internațional George Enescu din București, Toamna Muzicală (Ungaria, Thracia Summer (Bulgaria), Joseph Hoffman (Polonia) și altele.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza