full screen background image

AUDIO/ FOTO. Liviu Dragnea, la Iași: ”Am crescut averea țării cu o treime”. Huiduieli și aplauze la sosirea delegației la Teatrul Luceafărul

Distribuie

Liderul PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi mai mulţi miniştri au sosit astăzi la Iași, la Conferința Extraordinară a Partidului Social Democrat, Organizația Județeană Iași. În fața Teatrului Luceafărul au început pregătirile încă de dimineață, atunci când au fost instalate în jurul instituției mai multe garduri de protecție, care i-au ținut ceva mai târziu pe protestatari departe de scările pe care ar fi trebuit ca liderii PSD să aibă un discurs. Oamenii care soseau în zonă, treceau prin mai multe filtre, pentru a demonstra faptul că sunt simpatizanți ai PSD-ului. Numărul participanților creștea odată cu apropierea orei la care Liviu Dragnea trebuia să ajungă în centrul Iașului. De asemenea, pe un flanc al scenei, mai mulți protestatari începeau să se adune și să scandeze împotriva actualei guvernări.

Tensiunea a crescut și mai mulți protestatari au încercat să treacă de gardurile de protecție, pentru a ajunge în fața scărilor Teatrului Luceafărul, acolo unde se aflau și simpatizanții PSD, aduși cu autocarele din toate colțurile județului.

Liviu Dragnea a ajuns la miting în jurul orei 14.30 și a intrat în incinta teatrului, după obișnuita baie de mulțime, fiind primit cu o fanfară care acoperea huiduielile protestatarilor.

La conferința de alegeri  au participat 187 de delegați dintre cei 190 convocați, iar primul care a luat cuvântul a fost Marius Ostaficiuc, șef al organizației municipale a PSD Iași: ”Noi nu suntem anti-europeni, nu ne-am opus la valorile europene, vrem tratament egal.”

La microfon a venit și primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, care a declarat că seamănă cu președintele Liviu Dragnea, ambii având două dosare penale. „Două dosare penale am avut și eu, ca domnul președinte, din punctul ăsta de vedere suntem la fel. Sunt momente cumplite”

Între timp, în fața teatrului au mai rămas doar câteva sute de simpatizanți, iar protestatarii s-au adunat în număr de circa 500.

Discursul lui Liviu Dragnea a început în jurul orei 17.00. ”Noi am făcut ca averea țării să crească cu o treime, în doi ani. Îi văd foarte nervoși, începând cu domnul Iohannis. Cred că sunt nervoși pentru că nu vor ca românii să trăiască mai bine, altă explicație nu am”.

 

Ultimul care a luat cuvântul a fost Maricel Popa, președintele CJ Iași: ”Mulțumesc parlamentarilor de Iași care au rămas uniți, oricât au încercat alții să ne rupă. La anul, în ianuarie, se lansează autostrada. Am găsit finanțare pentru 500 km de drum județean. Mai am nevoie pentru încă 300 de km și Iașul va avea asfalt în tot județul. Am proiectele pe masă. PSD este puternic, iar Moldova nu este doar o provincie. Astea sunt realități, nu doar can-can-uri. Construim județul Iași și îl vom construi mai departe. Mă culc la ora 1.00, 2.00, 3.00. Sunt treaz după ora 4.00 dimineața și sunt la Consiliul Județean și mă gândesc cum să mai aduc bani. Mulțumesc, domnule președinte Dragnea, mulțumesc doamna Dăncilă. Am mereu ușa deschisă la dumneavoastră. La Primărie am stat 45 de minute, asta este diferența. Vreau să construim Spitalul Regional de Urgență în mandatul domnului doctor Ciuhodaru. Este un medic pentru însănătoșirea României”, a declarat Maricel Popa, președintele CJ Iași.

Andrei LUCA

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza