full screen background image

AUDIO. Iașul este centrul francofon al practicii și tehnologiilor de vârf în implantologia orală

Iașul este, începând cu 1 decembrie 2017, gazda Confederației Internaționale a Decanilor Francofoni (CDI-CDF) de expresie totală și parțial franceză. Este, astfel, capitala medicinei dentare francofone pentru următorii patru ani, prin prof. univ. dr. Norina Forna.

CDI-CDF, cu spijinul Asociației Dentare Române pentru Educație, realizează prima ediție a programului de formare în implantologie orală și chirurgie pre și pro implantară, debutând cu țările Africii Subsahariene, membre ale acestei organizații prestigioase.

Prof. Univ. Dr. Norina Forna:

De asemenea, vor fi lansate proiecte pilot pe teme de profilaxie a îmbolnăvirilor orale, se vor organiza conferințe, cursuri și workshopuri având drept interes urgențele medicale.

Evenimentul este unul internațional, fiind prezenți la Iași Președinții Colegiilor de Medicină Dentară din Benin, Camerun, Coasta de Fildeș și Mali, reprezentanți ai FDI (World Dental Federation), ARO (African Regional Organisation of FDI), GADEF (Groupement des Associations Dentaires Francophone) și ai Ordinului Medicilor Dentiști din Coasta de Fildeș. Astăzi, 14 februarie, a fost organizată o conferință de presă pe această temă, iar la eveniment a fost prezent și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. „Le mulțumesc că au ales Primăria Municipiului Iași pentru a da startul acestui eveniment. Doamna Decan, doamna Norina Forna ne-a obișnuit de ani de zile cu un pachet de evenimente care vin să puncteze Iașul ca și un reper în medicina dentară europeană și românescă. Avem acum la Iași personalități din lumea medicală mondială, de pe continentul African de această dată. Iașul râmâne, în continuare, deschis pentru a putea contribui la astfel de evenimente.”, a declarat edilul Iașului.

Confederația Internațională a Decanilor Francofoni de expresie totală și parțial franceză este o organizație ce reunește peste 100 de țări francofone, având scopul armonizării educației, cercetării și formării pe tărâm medical dentar din întreaga lume.

 

 

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *