full screen background image

AUDIO: Ieri s-a lansat la Râșnov revista „Timpul – Supliment Ion Rațiu”

Distribuie

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apãrut în anul 2009 din dorinţa valorificãrii unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al cãror impact temporal depãşeste efemeritatea clipei. Tema principală a FFIR 2017 este „Globalizarea Populismului”.

Ieri a fost o zi dedicată omului politic Ion Rațiu, pentru că s-au împlinit anul acesta 100 de ani de la nașterea Partidului Național Țărănesc. „Acest om apare zâmbind aproape peste tot, cu o căldură și o bucurie sinceră. Contrastează cu masca lui Ion Iliescu, aceeași în toate imaginile. Asta m-a impresionat…”, a declarat Indrei Rațiu, fiul cel mare al lui Ion Rațiu, referindu-se la expoziția de fotografie „Ion Ratiu. Un destin pentru Romania”, care a putut fi vizitată în Piața Unirii din Râșnov.

Nicolae Rațiu (67 de ani), fiul marelui om politic Ion Rațiu a fost la festival și a participat la dezbaterile organizate la Râșnov.

Despre proiecția documentarului „Domnul cu papion”, realizat de Lucia Hossu-Longin în 2010 și despre lansarea Revistei Timpul – Supliment Ion Rațiu, ne-a vorbit în „Dimineți Animate” colegul nostru Andrei Giurgia, prezent la festival pe parcursul întregii săptămâni:

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *