full screen background image

AUDIO. Imn special pentru vizita Papei Francisc la Iași

Pentru vizita Papei Francisc la Iași, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit un imn special. Titlul imnului este „Să mergem împreună!”, care motoul vizitei apostolice pe care o va efectua Papa Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Textul imnului a fost realizat de pr. Cristian Diac, iar melodia a fost compusă de pr. Marcel Balint.

Cu mai multe detalii vine preotul Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași:

„Imnul vrea să ne îndemne la apropiere, să ne întâlnim și să mergem împreună spre aceleași idealuri: de credință și de împlinire a vieții fiecăruia. Vrea să ne transmită, tocmai, să nu stăm doar unii lângă alții, dar să fim cu adevărat unii împreună cu alții. De aceea a fost creat acest imn care va răsuna din vocile corului format din aproximativ 200 de persoane, dar, credem noi, se vor alătura și cei care vor fi prezenți în preajma Sfântului Părinte la 1 iunie.

Aproximativ 200 de persoane din întreaga Dieceză de Iaşi sunt implicate în pregătirea corului şi a cântărilor pentru întâlnirea cu Papa Francisc de la Iaşi. Astfel, înregistrarea imnului este oferită pentru a fi cântat în toate parohiile diecezei în duminicile din luna mai, aşa încât refrenul imnului să fie învăţat şi cântat de toţi credincioşii.

Imnul poate fi ascultat aici:

Potrivit preotului Adrian Blăjuță, prima strofă a imnului vrea să scoată în evidență ceea ce îi apropie pe românii de diferite confesiuni, faptul că avem același Dumnezeu. De asemenea, în a doua strofă, se scoate în evidență faptul că Sf. Fecioară Maria este mama tuturor. Strofa a treia evidențiază momentul istoric pe care îl va trăi România: prezența Papei Francisc.

Imnul va fi interpretat la 1 iunie în cadrul programului mai amplu realizat de cele şase coruri reunite: Corul Mare şi Corul „Juvenes Ecclesiae” ale Catedralei Romano-Catolice din Iaşi; Corul Mare şi Corul de tineri ale Parohiei Romano-Catolice „Sfântul Nicolae” din Bacău; Corul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi Corul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Cu o săptămână înainte de întâlnirea cu papa Francisc, sâmbătă, 25 mai, va avea loc repetiţia generală cu toate corurile şi instrumentiştii la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Reamintim că Papa Francisc va veni la Iași pe 1 iunie și va sta o oră și jumătate. Numărul persoanelor prezente la eveniment este estimat la 150.000, iar măsurile de securitate vor fi similare cu cele ale vizitei unui demnitar de talia președintelui SUA sau al Rusiei.

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *