full screen background image

AUDIO. În Aula Magna Mihai Eminescu a UAIC, s-a strigat astăzi „Demisia, Tudorel Toader”. Prezent a fost și președintele Curții de Justiție a UE

Asociația Reset a organizat, în dimineața zilei de vineri, 31 mai, un protest împotriva rectorului Tudorel Toader. Astfel, aproximativ 20 de persoane au protestat pașnic, fără a scanda, și au afișat trei bannere în care îl acuză pe actualul rector al universității ieșene că și-a bătut joc de Justiția din România. Reprezentanții Reset spun că protestul a fost organizat în contextul vizitei lui Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a participat la o conferinţă tematică la UAIC.

Pe treptele UAIC, protestatarii l-au așteptat pe rectorul Tudorel Toader, însă acesta a intrat în universitate prin spate, potrivit unor reprezentanți Reset. Protestatarii au încercat să intre în UAIC, pentru a putea fi prezenți la eveniment. Doar unii dintre ei au putut intra, restul nefiind lăsați.

Discursul președintelui Curții de Justiție a Uniunii Europene a fost întrerupt de protestatari. Aceştia au intrat în Aula Magna Mihai Eminescu, acolo unde au început să strige „daţi-vă demisia domnule rector”!

Despre protest, Koen Lenaerts a spus că aceasta este o expresie sănătoasă a pluralismului democratic:

În sală erau prezenți studenți ai UAIC.

Sursa audio: Universul Juridic

 

Alina BATCU

 

 

Comentarii



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *