full screen background image

AUDIO. Ionel Apostol: „Am câștigat o bătălie importantă, dar nu am câștigat războiul”

Distribuie

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 8 noiembrie, cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi cinci abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş – Autostrada Unirii.

Potrivit proiectului, iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Cu detalii vine Ionel Apostol, membru al Asociație Împreună pentru A8:

În Parlament, s-a votat normalitatea. Este un pionierat pentru faptul că pentru prima dată s-a votat o lege specială pentru o zonă a României. O bătălie este câștigată, războiul nu este câștigat. Sper, pe de altă parte, ca acest Guvern care a dat aviz negativ inițial proiectului Autostrăzii A8 să nu meargă și să depună contestație la Curtea Constituțională. Noi am discutat inclusiv cu Liviu Dragnea, așa cum se poate discuta cu Liviu Dragnea. Acesta a spus, printre altele, că nu are nimic împotriva Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș, doar că România este mare și că este și problema Autostrăzii Sudului. Noi i-am spus faptul că în Moldova nu este nici măcar un metru de autostradă, Moldova are o barieră reprezentată de Munții Carpați, iar cei din Sud sunt la mai puțin de 100 de km din orice punct față de o autostradă”, a declarat Ionel Apostol, membru al Asociației Împreună pentru A8.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii, scrie AGERPRES.

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza