full screen background image

AUDIO. Klaus Iohannis: „O autostradă care să lege Moldova de restul țării este necesară!”

Distribuie

Președintele României, Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de deschidere a noului an universitar 2018-2019, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, a susținut necesitatea construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de restul țării. Acesta a declarat că „dincolo de educaţie, pentru a-şi valorifica întregul său potenţial, Iaşiul are o mare nevoie şi de infrastructura care să îl transforme într-un important oraş european„.

Este inadmisibil ca distanţa Bucureşti-Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani. Toate aceste elemente, predictibilitate legislativă, o viziune de lungă durată în educaţie şi în cercetare, investiţii susţinute pentru acoperirea deficitului de infrastructură pot contribui decisiv la recâştigarea de către Iaşi a rolului său istoric de capitală regională şi pol european de dezvoltare„, a mai adăugat președintele Klaus Iohannis.

Peste două săptă­mâni, preşedintele ţării se va întâlni cu  Asociațiile „Moldova vrea autostradă“ şi „Împreună pentru A8“.

Reamintim că, luni, 1 octombrie, a avut loc deschiderea anului universitar 2018-2019. La Iași, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, alături de președintele Klaus Iohannis, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și ai celor cinci universități ieșene de stat.

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza